Skiën in Limburg

Actief & Avontuur
Van grotbiken tot paintball: 5x avontuurlijke uitjes

Gepubliceerd op: 14 September 2022

Avonturiers opgelet: 5 avontuurlijke uitjes in Limburg

Ben jij een avonturier? En zoek je een avontuurlijk uitje in Limburg? Mooi! Want in Limburg zijn er volop spannende activiteiten te beleven. Zeker op de volgende 5 plekken. Van Landgraaf tot Maasbree: hier kom je als avonturier helemaal aan jouw trekken.

Alpinecoaster

1. Skiën en snowboarden in Landgraaf (Zuid-Limburg)

Om hard te gaan op de pistes of slopes, hoef je niet naar de Alpen! Want SnowWorld in Landgraaf is het grootste ‘indoor skidorp’ van Europa. In één complex liggen 5 pistes, 4 restaurants en zelfs een hotel. Bovendien kun je hier meer dan alleen skiën of snowboarden. SnowWorld heeft namelijk ook een Adventure Valley: een van de grootste klimparken van Europa, tegen de helling van de Wilhelminaberg. Je kunt er klimmen, klauteren en zelfs rodelen.

2. Grotbiken in Valkenburg (Zuid-Limburg)

Fietsen is zo gewoontjes. Ga een keer grotbiken bij ASP Adventure! Rijd met een mountainbike door de mergelgrotten van Valkenburg; het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Tussen de 8 en 10 kilometer lang zijn de fietsroutes door de grotten, die je onder begeleiding ontdekt. Alleen het lampje op de fiets zorgt voor licht; voor de rest is het aardedonker. Een hele andere, spannende dimensie van fietsen!

Funbeach superslide

3. Springen in Panheel (Midden-Limburg)

Dé next level glijbaan in Nederland? Is de 'Superslide' in Panheel, Limburg. Bij Fun Beach vind je een spectaculaire water glijbaan van wel 14 meter! Met wel vier waterspringschansen krijg je de kick van het springen terwijl jij tegen je vrienden racet. Deze glijbaan is niet voor watjes! Durf jij de challenge aan?

4. Klimmen en klauteren in Weert (Midden-Limburg)

Misschien wel het populairste klimbos van Limburg, gezien alle lovende reviews van bezoekers. Het Klimbos Weert heeft 4 parcoursen, waarop je te allen tijde gezekerd bent. Met de veiligheid zit het wel goed. Dit klimparadijs is geschikt voor kinderen die groter zijn dan 1.30 meter. Bijzonder is dat het Klimbos Weert duurzaam is gebouwd en is gelegen in natuurgebied de IJzeren Man; één van de groenste gebieden van Europa.

Lasergamen

5. Lasergames XL in Velden( Noord-Limburg

Lasergamen XL op een top locatie. Ben jij een echte durfal en ben jij op zoek om samen met je vrienden wat spanning en sensatie te beleven? Dan ben je op de juiste plek bij Taurus World in Velden. Ga het gevecht aan met de andere teams in een van de twee Lasergame arena’s, drie etages en meer dan 10 labyrinten. Voor kids is lasergamen mogelijk vanaf zes jaar!