Outdoor activiteiten

Actief & Avontuur
De leukste outdoor activiteiten voor de avonturier in Limburg

Gepubliceerd op: 16 September 2022

De leukste outdoor activiteiten voor de avonturier in Limburg

Limburg is één grote speeltuin voor volwassenen. Je wandelt of fietst van het ene natuurgebied naar het andere en tussendoor liggen de leukste attracties waar je lekker actief bezig bent in de buitenlucht. Echte avonturiers komen hier aan hun trekken, want de ene outdoor activiteit is hier nog spannender dan de andere…

Wat dacht je van bungelen aan een touw boven in een bos of je voetzolen testen op een bedje van dennenappels? Durf jij te flyboarden of te mountainbiken over de meest uitdagende trails van Nederland? Dan zit je goed in Limburg. Door de hele provincie doet de buitenlucht je goed, zeker als je lekker actief bezig bent. Ontdek hier de leukste outdoor activiteiten in Limburg.

Mountainbiker

De beste mountainbiketrails ontdekken

Alleen al in Zuid-Limburg vind je 450 kilometer bewegwijzerde mountainbikeroutes. Door de heuvels en de bossen trotseer je steile hellingen en technische afdalingen: alles wat je nodig hebt om tot het uiterste te gaan op je mountainbike! Een van de allerbeste trails loopt door Landgraaf. Zoek je het iets hogerop? Hier vind je een handige MTB-routeplanner voor Noord- en Midden-Limburg.

Klimbos Weert

Klimmen in een klimbos

Ondanks dat je goed vastzit, is klimmen langs de boomtoppen toch een spannende ervaring. Wil je een dagje naar een klimbos, dan heb je in Limburg nogal wat te kiezen. Ga je voor Park het Plateau in Brunssum, waar je ook nog kunt mountainbiken, boogschieten en wandelen? In KlimKong in Sevenum klim je deels in een bos, maar is er ook een avontuurlijke klimboot waar je spannende hindernissen passeert. Bij Klimbos Weert kijk je uit over het recreatiegebied de IJzeren Man en combineer je je dagje klimmen met zwemmen of zelfs waterskiën. Last but not least vind je in Venlo het eerste klimpark van Nederland: Fun Forest Venlo. Hier klim je door auto’s en sluit je je klimavonturen af met een vrije sprong!

Blotevoetenpad

Lopen op je blote voeten

Wanneer loop je nog buiten op je bloten voeten? Bij het Blotevoetenpark in Brunssum kunnen je schoenen veilig uit. Hier is een voetvriendelijk wandelpad aangelegd door de bossen en langs meertjes waar je je ogen uitkijkt en je je voeten tegelijk verwent en uitdaagt. Dennenappels, modderbaden, kiezelstenen en zacht bospad… niet alleen voor je voeten, maar ook voor je lichaam en geest is dit een bijzondere ervaring.

Wandelen met gids

Nachtwandeling door de natuur

s Nachts door een natuurgebied is normaal gesproken niet zo verstandig, maar met een boswachter erbij beleef je een spannend avontuur. Bewonder de sterrenhemel en ga op zoek naar nachtdieren in één van de natuurparken van Limburg. Staatsbosbeheer organiseert avond- en nachtwandelingen in Nationaal park de Meinweg en De Groote Peel.

Tokkelen van Wilhelminatoren

Tokkelen van een toren

Als je geen last hebt van hoogtevrees en gek bent op mooie uitzichten, dan is een ritje van de tokkelbaan bij de Wilhelminatoren iets voor jou. Bovenop een heuvel staat deze 35 meter hoge toren waar jij, onder een 100 meter lang touw door, vanaf mag tokkelen. Met een adembenemende snelheid raas je naar beneden!

Trap Landgraaf

Langste trap van Nederland

Lang, uitdagend en helemaal gratis, dat is de langste trap van Nederland. Naast de skihallen van SnowWorld in Landgraaf op de Wilhelminaberg daag je jezelf uit om maar liefst 508 traptredes te overwinnen. Eenmaal boven kijk je uit over bijna heel Parkstad. De trappen houden veel mensen in en rond Landgraaf fit: er wordt druk op gesport. ’s Avonds er is verlichting en verandert het uitzicht in een zee van lichtjes.

Spaken en kraken

Outdoor Escape Room

Home of heroes is bij uitstek de plaats waar jij je voor een dag een held kunt voelen. Door het brede aanbod is het de locatie voor een combinatie van sport en avontuur. Tijdens ‘spaken en kraken’ is het de bedoeling dat je het mysterie van de Maasbende oplost met je team. Het is het ideale uitje als je actief bezig wilt zijn en je tegelijkertijd je hersenen wilt laten kraken. Met de bakfiets leg je een route van zo’n 11 kilometer af. Krijg je aan het eind van de route het antwoord op de vraag? Kom je erachter wie de leden van de maasbende zijn en waar hun schuilplaats zich bevindt? Dit spel speel met 4 tot 7 personen. 

Steptocht in de Zonneberg

Steptocht Grotten Zonneberg

Dit avontuurlijke uitje konden we natuurlijk niet vergeten. Je ontdekt de diepste geheimen van de Sint Pietersberg tijdens een steptocht met een gids. Doordat je verplaatst met een step kun je grotere afstanden afleggen en met de gids kom je op plaatsen waar de reguliere rondleiding niet komt. Durf jij zonder elektriciteit, ontvangst of verlichting af te dalen in de grotten?