Een vrouw in Nationaal park de Maasduinen

Rust & Natuur
Parel in Limburg: Nationaal Park De Maasduinen

Gepubliceerd op: 20 September 2022
Gezin zit en kijkt naar de zonsondergang

Waan je in het buitenland

Duinen in Limburg? Dat verwacht je niet zo snel, maar ze zijn er wel. In Noord-Limburg! Het komt geregeld voor dat bezoekers tijdens hun verblijf in Nationaal Park de Maasduinen niet kunnen geloven dat ze nog steeds in Nederland zijn. Op de mooiste plekjes in dit park in waan je je namelijk echt in het buitenland!

Dame in Nationaalpark De Maasduinen

Duinen langs de Maas

Nationaal Park de Maasduinen is een bijzonder afwisselende park van 4.500 hectare. Hier vind je de langste rivierduingordel van Nederland. De Maasduinen zijn rivierduinen. Deze duinen langs de Maas zijn bijna allemaal met bos begroeid. Bebossen was namelijk de enige manier om de omliggende akkers en weidegronden tegen het stuivende zand te beschermen. Volgens kenners doen deze rivierduinen dan ook beslist niet onder voor hun broers aan de kust. Het park dankt zijn naam aan de opvallende stuifzandruggen die ook paraboolduinen worden genoemd. Deze paraboolduinen zijn ontstaan tegen het einde van de laatste ijstijd. Deze zijn in duizenden jaren ontstaan door een samenspel van water, wind én mens.

Kind en moeder bij de Maasduinen

Te voet en te paard

Door Nationaal Park De Maasduinen starten verschillende korte en lange bewegwijzerde wandelroutes. Ook zijn er drie verschillende rolstoelroutes. Het fietsknooppuntennetwerk gaat dwars door en langs het nationaal park. Voor mountainbikers zijn er drie verschillende routes. Ook ruiters en menners kunnen van het nationaal park genieten op de daarvoor bestemde ruiter- en menpaden.

Vrouw met zonsondergang

Goed om te weten!

Wil je niet meer naar huis? Blijf slapen op Vakantiepark Droompark Maasduinen. Zo houd je dat fijne vakantiegevoel nog even vast.

Meer