Fietser tussen bloesem

Actief & Avontuur Fietsen & Wandelen
Bloesem en aspergeroutes, eindelijk lente!

Gepubliceerd op: 20 April 2023

Bloesem en aspergeroutes, eindelijk lente!

In de lente barst de natuur in Limburg bijna letterlijk uit haar voegen. Omdat er in Limburg een groot aanbod is in fruittelers bof je want in de lente staan al die fruitbomen in bloei. Wist je dat het grootste aanbod van asperges uit het noordelijke deel van de provincie komt? Met andere woorden: tijd om je fiets uit de schuur te halen, zonnebril op, en de lente in Limburg op de fiets ontdekken. 

Witte goud route

Witte goud route - Arcen

Aspergeliefhebbers opgelet! De Aspergeroute Arcen is dé route die je moet fietsen deze lente. Een prachtige tocht van 33 kilometer. Een prachtige tocht van 33 kilometer die start in Arcen en je meeneemt langs de mooiste plekjes van de regio. De Aspergeroute Arcen is een geweldige manier om de regio te ontdekken en te genieten van de heerlijke asperges die hier groeien. Stop onderweg bij een van de vele horecagelegenheden voor een smakelijke lunch of diner en proef de lekkerste aspergespecialiteiten. Je auto kun je parkeren op de parkeerplaats van de Kasteeltuinen. 

NAAR DE ROUTE NAAR DE ROUTE
aspergeroute Stramproy

Asperges & Molens - Stramproy/Leudal

Fietsroute van 43 kilometer net langs de Belgische grens. Zie de indrukwekkende aspergebedden waar stekers al in de vroege ochtend aan slag gaan om deze groente te steken. Tijdens de route passeer je ook verschillende molens waarvan een aantal ook nog actief zijn. Langs de route kom je ook langs horecagelegenheden waar je heerlijk kunt pauzeren. Vergeet niet om op de terugweg de koningin van de groenten te kopen en thuis klaar te maken.

NAAR DE ROUTE NAAR DE ROUTE
Bloesem fietsroute Beekdaelen

Bloesem fietroute Beekdaelen- Beekdaelen

Spring op de fiets en ontdek de kleurrijke bloesems van het Geleenbeekdal! Deze fietsroute brengt je van Sweikhuizen naar Schimmert, langs prachtige hoogstambomen die in de lente tot leven komen. Onderweg kun je niet alleen genieten van de natuur, maar ook proeven van lokale lekkernijen en een bezoek brengen aan het Danikerbos en het Stammenderbos.

NAAR DE ROUTE NAAR DE ROUTE
musketier D'Artagnan

Bloesem in het Stadspark

Het Stadspark van Maastricht is een populaire plek voor inwoners en bezoekers om te wandelen, picknicken en genieten van het voorjaar. Het park, dat dateert uit de 18e eeuw, heeft slingerende paden, een grote vijver en restanten van de oude stadsmuur. Er is ook een standbeeld van de musketier D'Artagnan op de plek waar hij stierf tijdens de Franse aanval op de stad in 1673. 

NAAR DE ROUTE NAAR DE ROUTE

Lente in Limburg