Thermea 2000

Stad & Cultuur Actief & Avontuur
Wat te doen bij slecht weer in Limburg

Gepubliceerd op: 08 August 2023

Wat te doen bij slecht weer in Limburg

Regenachtige dagen of slecht weer, hoeven je vakantie in Limburg niet te verpesten. Limburg heeft een groot aanbod aan indoor- en overdekte activiteiten om tijdens slecht weer toch een onvergetelijke ervaring te hebben. Ben jij op zoek naar een leuke activiteit, alleen, met zijn tweeën of met een gezellige groep. Check dan zeker het onderstaande lijstje. 

Miljoenenlijn

Miljoenenlijn: Zuid-Limburg

De Miljoenenlijn als een tijdreismachine, een supertof treinverhaal van vroeger. Stap in voor een onvergetelijke rit met de stoomtrein. De rit is 29 kilometer en stopt bij 8 haltes. Wanneer je ervoor kiest om in te stappen in Simpelveld kun je ook een bezoek brengen aan het treinen depot en de bijbehorende werkplaats, de restauratie, een klein museum en  emplacement van de Miljoenenlijn! Tot en met eind oktober zijn er regelmatig bijzondere events . En in december en begin januari rijdt de Kerst Expres!

NAAR DE MILJOENENLIJN NAAR DE MILJOENENLIJN
Thermae 2000

Thermae 2000: Zuid-Limburg

Thermae 2000 in het heuvellandschap van Zuid-Limburg is dé plek om te ontspannen en op te laden. Heerlijk ontstressen in de warme thermale baden en genieten van de vele wellness faciliteiten met een adembenemend uitzicht. Een oase van rust en verwennerij voor lichaam en geest in één van de grootste thermale wellness centers van Nederland.

NAAR THERMAE 2000 NAAR THERMAE 2000
Entre Deux

Overdekt Shoppen: Maastricht

Shoppen wanneer het regent of wat slechter weer is doe je  in de hoofdstad van de provincie Limburg: Maastricht. Met Franse namen als winkelcentrum de Entre-Deux, Mosa Forum voel je meteen de sfeer die de hoofdstad ademt. Snuffel door de mooiste boekhandel van de wereld: De Dominicanen, in je raadt het wellicht een oude kerk! In het voormalige Sphinx complex zijn nu trendy barretjes, en winkeltjes te vinden. Kortom, neem de uitdaging aan en kom genieten tijdens 'slechtweer' dagen in Maastricht.

NAAR OVERDEKT SHOPPEN MAASTRICHT NAAR OVERDEKT SHOPPEN MAASTRICHT
Zonneberg Maastricht

Grotten Zonneberg: Maastricht

De Zonneberg in Maastricht is tijdens slecht weer een absolute 'must-do'! Luister naar de verhalen van de enthousiaste gidsen die vertellen over de gevonden mosasaurussen. Die leefden in het laatste deel van het Krijt, ongeveer 75 tot 65 miljoen jaar geleden. Maar ook uit een meer recenter verleden. De grotten van Maastricht dienden als toevluchtoord voor de inwoners tijdens WOII. En wat doet de replica van Rembrand, de Nachtwacht, in de grotten? Ga mee en ontdek het zelf.

NAAR DE ZONNEBERG NAAR DE ZONNEBERG
Forelvisserij Reuver

Indoor Vissen: Hart van Limburg

Forelrivier Reuver biedt gepassioneerde vissers een unieke indoor ervaring. Werpt je lijn uit in helder stromend water, omringd door een natuurlijke omgeving. Geniet van een ontspannende visdag met familie en vrienden, terwijl je je vaardigheden test en trots je vangst mee naar huis neemt. Een ideale bestemming voor visliefhebbers, ongeacht het weer buiten. Boek snel je plekje zodat jij ook op Afrikaanse meerval, regenboogforel of zalmforel kunt  gaan vissen.

NAAR FORELVISSERIJ NAAR FORELVISSERIJ
De Ketelfabriek Oostrum

De Ketelfabriek: Hart van Limburg

Op zoek naar de ultieme ontsnapping aan slecht weer? Dan is de FEC Ketelfabriek in Oostrum dé 'place-to-be', waar een wereld van overdekte avonturen op je wacht! Duik in intrigerende escaperooms, waag je aan een hilarisch potje curling op een unieke baan. Bereid je voor op een onvergetelijk dagje uit, waar slecht weer gewoon een excuus wordt voor puur vermaak!

NAAR DE KETELFABRIEK NAAR DE KETELFABRIEK
Missiemuseum

Missiemuseum: Noord-Limburg

Het is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen dat we in de vorige eeuw niet wisten wat er in andere werelddelen voor dieren leefden. Welke sieraden men droeg en wat er uniek was aan al die warme en onbereikbare landen. Vanuit Europa trokken missionarissen naar deze gebieden om het 'geloof' te verspreiden. Eens in de zoveel jaar kwamen ze terug met 'schatten' om deze weer met de inwoners van Europa te delen. Het Missiemuseum in Steyl is in het bezit van een unieke collectie van vondsten van deze missionarissen. Voor ons dé gelegenheid om ons te verplaatsen in de leefwereld van toen. Het gebouw is tijdens warme dagen enorm koel door de dikke muren en dus ook een goed idee tijdens warme dagen.  

NAAR HET MISSIEMUSEUM NAAR HET MISSIEMUSEUM
Thermaal Bad Arcen

Thermaalbad Arcen: Noord-Limburg

Een bezoek aan Thermaalbad Arcen is een uniek natuurlijk wonder. Het water dat uit de aarde opborrelt, heeft in duizenden jaren een reis gemaakt door diepe gesteentelagen voordat het de oppervlakte bereikte. Dit maakt het water van Thermaalbad Arcen een kostbare bron van mineralen en warmte, die een revitaliserende ervaring biedt voor lichaam en geest. Een unieke kans om te baden in de natuurlijke krachten van de aarde en jezelf te verwennen met authentieke helende thermale bronnen.

NAAR THERMAALBAD ARCEN NAAR THERMAALBAD ARCEN