Wandelen in Limburg

Rust & Natuur Fietsen & Wandelen
Wandel je hoofd leeg in Limburg

Gepubliceerd op: 03 February 2023

8 Top wandelingen in Limburg

Ontdek de verborgen schatten van Limburg tijdens een heerlijke wandeling! Het adembenemende landschap, van hellingbossen tot holle wegen, uitgestrekte heide en de Maas, zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek 8 unieke wandelingen die Limburg te bieden heeft in deze blog

Speurneuzen in Vijlen

Op speurneuzentocht- Vijlen: 5,6 Km.

Op de Familiewandeling in Vijlen kun je samen met je kids op avontuur gaan! Tijdens deze speurtocht krijgen ze opdrachten en leren ze meer over het prachtige landschap en de dieren in de buurt. De wandeling is gemakkelijk te volgen en niet bewegwijzerd, maar je kunt wel een pdf downloaden voor de route. Je start en eindigt de wandeling bij het knusse hotel Vijlerhof.

Naar de wandeling Naar de wandeling
Speurneuzen Schimmert

De zevenmijlslaarzenroute- Schimmert: 11,4 Km.

Schimmert is een knus dorpje vol avontuur! Ga op ontdekkingstocht tijdens de Zevenmijlslaarzenroute en ontdek magische bezienswaardigheden, zoals de sprookjesachtige Watertoren van Schimmert, kasteel De Bockenhof en de indrukwekkende Remigiuskerk. Deze route is een betoverend verhaal vol reuzen en andere fantastische wezens, speciaal gemaakt voor avonturiers van alle leeftijden!

Naar de wandeling Naar de wandeling
Stokstraat Kwartier

Jeker- en Stokstraatkwartier-Maastricht:3,8 Km.

In Maastricht kun je een wandeling maken door het Jeker- en Stokstraatkwartier, waarbij je de historische "kinderköpkes" verkent en langs iconische bezienswaardigheden wandelt. Loop door de gezellige steegjes van het Jekerkwartier en bewonder de mooie winkels in het Stokstraatkwartier.

Naar de wandeling Naar de wandeling
Wijck en Ceramique Maastricht

Wandeling door Wyck en Céramique- Maastricht:2,9 Km.

De wandeling door de wijken Wyck en Céramique in Maastricht is een must-do als je in de stad bent. De twee stadsdelen zijn heel verschillend en tijdens de wandeling proef je de energie van beide. Je wordt getrokken door het gezellige gevoel in Wyck naar het moderne en architectonisch interessante Céramique.

Naar de wandeling Naar de wandeling
Archeowandelroute Maasgouw

Wandel door het verleden- Maasgouw

Onthul het verleden van Maasgouw met de Archeoroute! Beleef op een leuke manier de geschiedenis van plaatsen zoals Thorn, Wessem en Stevensweert door langs archeologische vindplaatsen te wandelen. Met de gratis app kun je zelfs 'gevonden' voorwerpen verzamelen. Ga op een ontdekkingsreis door het verleden van Maasgouw!

Naar de wandelingen Naar de wandelingen
Panorama Kessel

Panoramaroute- Kessel:8 Km.

De Panoramaroute Kessel is een absolute must-visit voor historie-enthousiastelingen. Het dorp Kessel is onderdeel van de #Limburgsepeel en tijdens de wandeling kom je absoluut veel van historische plekken uit het peelverleden tegen. Door de overtocht met de veerpont over de Maas, bewandel je de oude veerweg met een adembenemend uitzicht op Kessel, gelegen op een heuvel aan de Maasoever. Het panoramische uitzicht toont Kasteel de Keverberg en de prachtige kerk van architect Cuypers, beiden waard om te bezoeken.

Naar de wandeling Naar de wandeling
Rondje Arcen

Rondje Arcen:5 Km.

Het dorp Arcen is de perfecte bestemming voor een korte wandeling vol historie. Geniet onderweg van pittoreske gebouwen, kunstwerken en leuke straatjes, en maak een pitstop voor een lekkere koffie met Limburgse vlaai of een Hertog Jan biertje. Deze wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen en Arcen is het hele jaar door een bezoek waard. Vergeet niet om ook even van het uitzicht over de Maas te genieten! De route is ook te volgen via de bordjes 'Route 1 rondje Arcen'

Naar de wandeling Naar de wandeling
Gennep Ellen Hoffmannplein

Wandelroute Gennep:7 Km.

De Wandelroute Gennep is een leuke en leerzame wandeling door de geschiedenis van de stad. Het avontuur start bij het prachtige oude stadhuis, met zijn sprookjesachtige architectuur uit de 17e eeuw en een indrukwekkende carillon. Terwijl je door de stad wandelt, ontdek je historische schatten, zoals het Predigt Haus, Het Petershuis, een adembenemende gotische kerktoren, en het unieke mozaïkplein. Daarnaast krijg je ook een inkijkje in de vroegere water-infrastructuur van de stad, met een uitgegraven put en de replica van de stadspomp. Dit is een ideale wandeling voor gezinnen met kids die op zoek zijn naar een mix van geschiedenis, avontuur en verkenning.

Naar de wandeling Naar de wandeling

Relax en blijf slapen