Gaia zoo

Actief & Avontuur
Populaire uitjes in Limburg voor gezinnen met jonge kinderen

Gepubliceerd op: 12 September 2022

Populaire uitjes in Limburg voor gezinnen met jonge kinderen

Als je een uitje gaat maken met kleine kinderen, wil je dat iedereen happy is. Jouw kinderen én jijzelf. Gezellig, veilig, indoor en outdoor: we hebben de populaire dagattracties in Limburg voor jonge gezinnen voor je uitgezocht. 

 

Gaia zoo aap

GaiaZOO Kerkrade

Voor kleine kinderen zijn dieren vaak hun beste vrienden. Bij GaiaZOO in Kerkrade (Zuid-Limburg) kunnen ze o.a. leeuwen, neushoorns, apen, giraffes en zebra’s zien. Naast de route door het park, kunnen ze ook ravotten in de DinoDome. Bij GaiaZoo wordt een dagje uit met kleine kinderen een vrolijke beestenboel! 

 • Een echte DinoDome 

 • Dieren kijken én spelen 

Locatie: Gaiaboulevard 1, Kerkrade 

Miljoenenlijn

Miljoenenlijn Zuid-Limburg

Voor de allerkleinsten onder ons is de trein een magisch fenomeen. Hun eerste treinreis zullen ze dan ook nooit vergeten. DeMiljoenenlijn van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij is een geweldig dagje uit. Deze historische trein trekt van april tot en met december door de Zuid-Limburgse heuvels. Rond de kerst zelfs mét stoomlocomotief. Opstapplaatsen zijn o.a. Simpelveld, Valkenburg en Kerkrade. 

 • Leuke eerste treinreis voor de kids 

 • In december met de stoomtrein 

Bekijk hier alle haltes van de Miljoenenlijn. 

Avalon Toverland

Toverland Sevenum

Toverland in Sevenum (Noord-Limburg) is het grootste attractiepark van Limburg. Ook voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar een gezellig dagje uit. Voor de kleintjes is er o.a. een speelfort, een spetterparadijs, een caroussel en zelfs een peuterachtbaan. Toverland is een prima uitje voor jouw kleine kinderen. 

 • Zelfs een peuterachtbaan 

 • Binnen én buiten 

Locatie: Toverlaan 2, Sevenum 

Aardbeienland

Aardbeienland

Aardbeienland is een thema park met magische sprookjes. Het park bestaat uit een buiten- en overdekt gedeelte. Het aardbeienland is ontstaan vanuit een aardbeienteeltbedrijf. Binnen is er een aardbeiendroomwereld, aardbeiensprookjesbos en verschillende kabouters te vinden. Voor de kinderen zijn er genoeg gangetjes en hoekjes waar ze stiekem door heen kunnen kruipen maar ook kunnen ze met hun ouders een puzzeltocht afleggen.

 • Een buiten- en binnengedeelte 
 • Interactief leren over aardbeien

Locatie: Kreuzelweg 3, 5961 NM Horst 

Darteldome Kerkrade

DartelDome Kerkrade

Wanneer het regent tot het giet en jouw kinderen moeten hun energie kwijt, kunnen ze hier toch spelen: de DartelDome in Kerkrade(Zuid-Limburg) is een binnenspeeltuin van reuzenformaat. Kortom: onder de pannen met jouw gezin tijdens een uitje naar DartelDome. 

 • Fijn met slecht weer 

 • Voor veel verschillende leeftijden 

Bekijk hier de Darteldome Kerkrade

Eynderhoof in Nederweert-Eind

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind

In hetLimburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind (Midden-Limburg) kunnen kleine kinderen zien hoe hun opa’s, oma’s en zelfs overgrootouders leefden. En ze mogen zelf de handen uit de mouwen steken, door brood te bakken of ouderwets de was te doen. Bovendien is er veel ruimte om te spelen. Een tijdreis als uitje met de kinderen. 

 • Terug naar de tijd van opa en oma 

 • Zelf brood bakken! 

Locatie: Milderspaat 1, Nederweert-Eind 

Aarde theater in het Discovery Museum

Discovery Museum Kerkrade

Leuk én leerzaam: dat is Discovery Museum in Kerkrade (Zuid-Limburg). In Discovery Museum draait alles om de aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Reizend door verleden, heden en toekomst leer je over de vraagstukken van deze tijd, ga je verbanden zien, word je verrast en zul je met meer kennis en vol inspiratie het museum weer verlaten. In het laboratorium gaan de kinderen zelf aan de slag: een knikkerbaan bouwen, zelf een windmachine maken en met blokken spelen. Continium Discovery Center is bij uitstek hét kindermuseum van Limburg. Perfect voor een uitje met jouw jonge kinderen. 

 • Leuk en leerzaam 

 • Zelf dingen doen 

Locatie: Museumplein 2, Kerkrade 

KidsPlaza in Weert

KidsPlaza

KidsPlaza ligt in het recreatiegebied de Ijzeren Man. In dit gebied ligt naast KidsPlaza een kinderboederij, Natuur- en Milieucentrum, het zwembad en nog vele andere bedrijven. Je kan een dagje uit combineren met meerdere activiteiten. KidsPlaza is een grote binnen- en buitenspeeltuin. De buitenspeeltuin ligt midden in de natuur tussen de bossen. In KidsPlaza vind je leuke speeltoestellen voor kinderen van 0-12 jaar oud. Ook aan de ouders/begeleiders is gedacht, zij kunnen gebruik maken van de uitgebreide horeca en gratis wifi.

 • Geschikt voor goed en slecht weer 
 • spelen binnen en buiten in een natuurlijke omgeving

Locatie: Geurtsvenweg 2a, 6006 SN Weert

Minihaven Schutterspark

Het Schutterspark Brunssum

Een dagje uit met de kinderen naar Brunssum? Jazeker. Midden in Brunssum (Zuid-Limburg) ligt het Schutterspark. Op één van de vijvers kunnen de kinderen (alleen of onder begeleiding) bootje varen. En in de speeltuin kunnen ze ouderwets in de zandbak spelen, glijden of klauteren. Ouderwets? Misschien. Gezellig? Des te meer! 

 • Ouderwets gezellig! 

 • Bootje varen op de vijver 

Locatie: Heidestraat 2, Brunssum